Få offerter från seriösa installatörer

Koppla upp din värmepump mot nätet

Nu kan du ha full koll på din värmepump, oavsett var du befinner sig någonstans. Detta genom att koppla pumpen mot internet.

NIBE är ett av företagen som erbjuder denna tjänst, och man kallar den för Uplink. Tjänsten finns tillgänglig för en stor del företagets värmepumpar.

Trygghet för villaägare

Man kopplar helt upp sin värmepump och får då tillgång till samma information som syns på värmepumpens egen display, oavsett var man är någonstans. Detta är en stor trygghet för många villaägare, för som alla vet är värmepumpproblem inte att leka med. Det kan bli mycket långdragna och dyrbara historier.

Lös problemen snabbt

Men med hjälp av denna typ av tjänst kan man många gånger åtgärda problemen i ett tidigt stadium. Även installatören kan få tillgång till den aktuella information utan att behöva vara på plats vid pumpen och kan ofta lösa de eventuella problem som uppstått direkt. Eller göra bedömning att en utryckning behövs och åtgärda saken på ett tidigt stadium.

Full koll på strömavbrotten

En annan fördel detta medför är att du får veta om det varit strömavbrott i bostaden när du inte är hemma. Med en uppkopplad värmepump får man ett mejl när systemet inte har fått kontakt med din värmepumpanläggning på en timme.

Läs även: Energimyndigheten testar bergvärmepumpar

28 Apr 2014